Kinderen

Kinderen coachen

Lof in Beeld coacht kinderen met behulp van Beeldcoaching.  Dit laat hen zien waar zij goed in zijn en helpt hen bij het nemen van verdere stappen in hun ontwikkeling. Deze trajecten kunnen het pedagogisch klimaat, de sociale vaardigheden en de werkhouding in korte tijd verbeteren. Een coaching met een kind start met een intakegesprek met de leerkracht en het kind. Wat kan het kind ontwikkelen, leren en uitbouwen? Wat kan het kind goed? Wat ervaart het kind als probleem? Wat heeft het nodig om doelen te bereiken?

Kinderen coachen
jongetje verkleind

Hoe werkt Lof in Beeld?

De coach en het kind maken samen de leervraag én stemmen deze af met de leerkracht. Ook ouders zijn op diverse manieren betrokken bij het traject, zodat zij ook thuis hun kind kunnen begeleiden. In een vooraf afgesproken situatie worden er beelden opgenomen in de klassensituatie. Samen met het kind kijken we in de beelden naar wat goed gaat en waarom dat is. Vandaar uit benoemt het kind waar het verder aan wil werken. Hierbij worden samen met het kind naar mogelijkheden gezocht om zijn of haar leerproces in de groep te ondersteunen. Hierbij kan bijvoorbeeld gewerkt worden met grafieken die het kind bijhoudt of stappenplannen die het kind gebruikt. Succes wordt in beeld gebracht en gevierd! Altijd gelden de ethische codes opgesteld volgens het Collectief van Beeldcoaches, zodat het kind zich veilig kan voelen tijdens het traject.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen