Scholen

Scholen

Feedback heeft een positieve invloed op leren en motiveren. Leerkrachten met hoge verwachtingen van kinderen en die goede leerresultaten behalen, geven niet alleen specifieke doelgerichte feedback, maar zij stellen ook vele doelgerichte activerende vragen. Ze dagen kinderen uit initiatieven te nemen en stellen zelf vragen. In de groep van zo’n leerkracht worden kinderen aangezet tot leren en willen leren.  Over deze manier van lesgeven gaat Didactisch Coachen.

 

Dat feedback essentieel is voor goed onderwijs is in brede kring bekend, maar weten blijkt heel iets anders als doen. In praktijk blijkt feedback geven een hele kunst en wordt er weinig feedback gegeven die het leren bevordert en de motivatie verhoogt.

foto team feedback zwart wit verkleind

Hoe werkt Lof in Beeld?

Scholen kunnen met training een team de stap laten maken van weten naar doen. Door leerkrachten te trainen op het geven van feedback en het stellen van vragen die denken stimuleren krijgen de leerlingen in de school onderwijs dat meer aanzet tot leren en meer motiveert. Een training is altijd maatwerk, omdat de situatie per school verschilt. Lof in Beeld zet bijvoorbeeld co-teaching, intervisie met beeld en inhoudelijke teamtrainingen in. Met een scholingstraject Didactisch Coachen krijgt het team gestructureerde handvatten om feedback zó te kunnen geven en vragen zó te kunnen stellen dat dit voor leerlingen, leerkrachten en de hele organisatie motiverend en leer bevorderend werkt.

Meer weten?

Wil je meer weten over het creëren van een feedbackcultuur? Of ben je enthousiast geworden om Didactisch Coachen in te zetten in de school? Neem vooral contact op om te informeren naar de mogelijkheden! Lof in Beeld komt graag langs om te bespreken hoe een bijdrage aan de ontwikkeling van de school eruit zou kunnen zien. In het voorbeeld lees je er alvast meer over.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen