Leerkrachten

Leerkrachten

De leerkracht is de spil in het onderwijs. Iedere leerkracht wil het beste uit zijn of haar leerlingen halen. Lof in Beeld ondersteunt leerkrachten op meerdere manieren het pedagogisch-didactisch handelen te versterken. Dit kan door middel van teamtraining, intervisiegroepen met Beeldcoaching en individuele coaching. De schoolvraag of vraag van de individuele leerkracht zijn uitgangspunt tijdens het coachen.

leerkrachten-blackwhite
juf groep 1 werkt met kinderen verkleind

Voorbeelden van vragen

  • Hoe geef ik effectieve feedback?
  • Hoe stel ik vragen die echt aanzetten tot redenatie?
  • Hoe geef ik leiding vanuit volgen?
  • Hoe kan ik in het porfolio doelgericht en specifiek schrijven over de
    groei en vervolgstappen in de ontwikkeling van kinderen, zodat het ze
    motiveert en leren bevorderd wordt?
  • Hoe kan ik het pedagogisch klimaat in de groep verbeteren?

Verschillende vormen

Verschillende vormen van coaching worden ingezet, waaronder Beeldcoaching, krachtgericht coachen en Didactisch Coachen. Bij Beeldcoaching staan vooral positieve interacties, geslaagde interventies en eigen vragen centraal, zodat de leerkracht zich bewust wordt van zijn of haar eigen handelen en kwaliteiten. Door de reflectie en dialoog daarover kan de leerkracht groei, eigen acties, vervolgstappen en vragen benoemen. Bij een intervisiegroep reflecteer je samen op de beelden, deel je kennis, bevraag je elkaar en geef je feedback.

Onderwijsbehoeftes in beeld

Lof in Beeld ondersteunt leerkrachten en intern begeleiders bij het beter zicht krijgen op de onderwijsbehoeftes van het kind. Samen brengen we het kind in ‘beeld’ door te filmen in de klas en de opnames te analyseren. Voorbeelden van kijkrichtingen zijn: Wat zie je in bijvoorbeeld de manier waarop het kind contact maakt? Wanneer ervaart het kind succes? Wat heeft het kind nodig om zich verder te ontwikkelen?  Waar liggen mogelijkheden? Welke feedback heeft het kind nodig? Wat heeft het kind nodig van de leerkracht? De intern begeleider en de leerkracht krijgen zicht op hoe zij het onderwijs beter passend kunnen maken voor het kind. Informeer gerust naar de vele mogelijkheden

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen